Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne Makine Hibesi

06 May

Bölümümüz öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin PELİT ve Arş. Gör. Dr. Mustafa KORKMAZ, Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı bölümünde ihtiyaç fazlası durumundaki yaklaşık maliyeti 42.500 TL olan Turanlar marka “Kenar Bantlama Makinesi”ni hibe yoluyla bölümlerine kazandırmıştır.

Hali hazırda devam eden 2018.07.01.742 numaralı Düzce Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, Üniversitemiz bütçesi aracılığı ile satın alınması planlan bu makinenin, hibe yoluyla Bölümümüze kazandırılması sonucu hem Üniversitemiz bütçesine katkı sağlanmış, hem de ihtiyaç fazlası durumdaki makinenin tekrar etkin şekilde kullanılması mümkün olmuştur. Gerekli bakım-onarımı yapılan makine sayesinde, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümünün özellikle Suntalam yada MDFlam diye tabir edilen ürünlerin işlenmesindeki önemli bir ihtiyacı giderilmiştir. Makinenin Bölümümüze kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Vahdettin ÇALIŞKAN ve Mobilya ve İç Mekân Tasarımı bölümü öğretmeni Ali ALKAN’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.